Sollentuna Singelturnering

Hej alla Sollentunaspelare och välkomna tillbaka till en ny säsong!
 
Idag drog höstterminens badminton igång med Sollentuna Singelturnering här på hemmaplan. Tävlingen flöt på bra där många matchomgångar kunde tidigareläggas. Många Sollentunaspelare deltog i dagens turnering, och det slutade med att SBS tog hem ett flertal medaljer. En bra start på säsongen!
 
Tack till alla som hjälpte till under tävlingen, och grattis till alla medaljörer!
 
Nedan kan ni se en lista över dagens pristagare från Sollentuna, samt ett rejält lass med bilder:
 
Guld Mikael Grossman HS B
Silver Rikard Nilsson HS A
Silver Andrea Grimmeiss DS A
Silver Anders Lindström HS C
Brons Joachim Björkå HS A
Brons Linnea Barkegård DS U11
 
Copyright Andrea Grimmeiss
 
Avslutar detta inlägg med ett meddelande från Rikard Nilsson där han berömmer den härliga stämningen hos Sollentuna Badmintonsällskap: " Jag tackar alla spelare och ledare för era uppmuntrande ord och ert hejande under hela tävlingen. Om jag någon gång funderar varför jag fortfarande spelar badminton behöver jag bara komma till en träning eller tävling och träffa ER! Ni är alla underbara. "
 
Positivt beröm som ni alla ska ta åt er av!
 
/Andrea

BILDBOMB FRÅN MADEIRA

 
// Anna

International Training Camp 2012 Madeira

Söndag 5/8-12

Klockan 13.00 på Arlanda terminal 5 möttes vi 16 stycken Sollentunaspelare plus föräldrar för att påbörja vår resa mot Madeira. Resan bestod av cirka 3,5 timmars flyg till Lissabon för att sedan flyga vidare 1,5 timme till  Madeira. Flygplansmiddagen bestod av torsk med potatis och tomatsås, samt en smarrig chokladpudding till efterrätt. Flygresan gick bra, och när vi anlände till Funchals flygplats väntade lägerarrangören Ricardo Fernandes på oss. Transporten bestod av två minibussar och en entimmas bilresa upp genom bergen till byn Prazeres. Vi blev hänvisade till två lägenheter, en avsedd för killarna och en för tjejerna, som låg ovanför en bar (vi var rädda för för mycket oväsen från bargästerna, men oväsendet kom istället från annat oväntat håll..). När alla gjort sig relativt hemmastadda så fick vi en litet guidad rundtur i området. På vägen stötte vi på en pågående religiös festival, mycket musik och glada människor!

Måndag 6/6-12

Efter en natt med inte för god sömn, på grund av vår kära granne... och hans kompisar, vaknade vi lite trötta. Tuppen tillsammand med ett gäng hundar lyckades hålla hela Sollentunatruppen vakna under stora delar av natten. Öronproppar fick bli räddningen under resten av veckan!

Frukosten var god och bestod av mackor, flingor och frukt. Efter frukosten erbjöd sig några Sollentunare att köpa vatten i en närliggande butik innan det första passet. Dock blev det lite missförstånd angående vår enda nyckel till lägenheten, vilket ledde till lite förseningar till lägrets första pass.. Pinsamt..

Första träningspasset hölls av Ricardo i badmintonhallen som låg cirka tre minuter bort i gångavstånd. Passet bestod av mångbollsövningar i form av bland annat drop-stop-stop-lyft-moduler. Medan spelarna fick tillfälle att vänja sig vid hallen kunde Ricardo dela in alla i junior-respektive seniorgrupp.

Lunchen bestod av pasta med köttfärssås och potatisgryta med ris. De yngre portugiserna tog snabbt tillfället i akt och började driva med alla svenskar. Med stapplande engelska lockade de oss ändå till många skratt!

När vi fick erbjudan om att åka till ett större Supermarket för att bunkra vatten så tackade vi genast ja. Vi trodde att vi hade gott om tid, med trekvart innan eftermiddagspasset skulle börja, men vi misstog oss och lyckades komma försent igen.. Än en gång har man lärt sig att portugiser är riktiga tidsoptimister! ;) 90 liter vatten fick vi med oss i alla fall, så törstiga behövde vi inte oroa oss för att vara.

Dagens andra träningspass leddes av Harry där han fokuserade på deceptive shots vid nät. I slutet av träningen kördes även lite flexibilitetsträning med en av lägrets duktiga personliga tränare.

Middagen bestod av kött med potatis och uppskattades mycket efter en dag fylld av 6 timmar badminton!

Efter middagen valde några att spela kort hemma i rummet, medan andra gick till zoo:et för att hälsa på alla djur. Vi hälsade på allt från grisar, lamor och åsnor till vår favorittupp..

För att avsluta dagen tog vår guide/portugisiska tolk Bruno med oss på en roadtrip runt ön. Otrolig maffig utsikt och vackra miljöer!

 

Tisdag 7/8-12

Efter frukost var det dags för ett morgonpass med Ricardo. Juniorgruppen började inomhus i hallen med badminton, medan seniorgruppen fick börja med en lätt joggingrunda i solen. Seniorernas inomhusträning bestod av Minimum cut från backhandsidan i form av olika moduler. Juniorgruppens träning har vi tyvärr inte dokumenterat lika detaljrikt, men de har tränat badminton varje pass fast med lite mindre avancerade övningar.

Dagens lunch var kyckling med ris. Presidenterna från Madeiras badmintonförbund kom och introducerade sig och filmade vår träning. Dagen efter publicerades en hel artikel i tidningen  om deras besök hos oss!

Andra passet leddes av Harry. Dubbel och offensiv rotation var huvudtemat, och träningsupplägget uppskattades mycket! Det gav mycket att få köra dubbel mot nya motståndare, till exempel den portugisiska OS-spelaren från Peking 2008 Ana Moura!

Hungriga badmintonspelare samlades i matsalen för att avnjuta en god middag bestående av kyckling med pasta.

Efter middagen samlades Sollentunatjejerna och några portugiser för att ha lite tjejtid. Manikyr stod på schemat! Alicia hade med sig massor av nagellack och pynt från Sverige. När alla tjejer blivit fina var det dags för en roadtrip igen för vissa, medan andra valde att vara hemma och spela kort ute på balkongen.

Onsdag 8/8-12

För seniorerna inleddes dagens första träningspass med intervallträning i en halvtimme ute i solen. Juniorerna tränade badminton inomhus. Sedan följdes seniorernas träningspass av total attack-träning med Harry.

Den här dagen bjöds det på pasta med grönsaker och kött till lunch. Smarrigt värre!

Ricardo ledde dagens andra träningspass med dubbelträning som innehöll serv + servreturer och moduler med straff för förloraren. Ricardo är känd för att fokusera mycket på detaljer, så träningen bestod av mycket finslip.

Efter juniorernas andra pass fick de åka iväg och glassa på stranden.

Middagen för kvällen var en pastarätt samt tonfisk med bönor.

Efter maten var det lite kortspel och även nagellacksmålning för tjejerna. Några körde även lite biljard och fotbollsspel nere i baren.

Torsdag 9/8-12

Denna dag bestod endast av ett pass, för att ge utrymme för lite återhämtning (läs: pool och bad..). Seniorerna inledde med speedträning i form av sprinter utomhus, 30 m x 12 gånger ute på gräset. Detta följdes av fortsatt speedträning inomhus på banan med Ricardo. Vi fick bland annat smasha och följa upp på nät.

Lunchen för dagen blev ris med potatis- och grönsaksgryta.

Efter lunchen började vi svenskar att packa våra grejer, eftersom vi senare på kvällen skulle bege oss tillbaka till Funchal för att stanna där resten av veckan. Efter att vi packat klart blev belöningen att åka till en stor utomhusbadplats. Där spenderades resten av eftermiddagen ute i solen. Dagens misstag var att vi lade våra handdukar nära vattnet. Det vi inte var beredda på var att vågorna bara blev högre och högre på grund av tidvattnet, och det slutade med att våra grejer, plus en överraskad Therese, blev genomblöta.

Till middag samlades alla lägerdeltagare som vanligt, engelsmännen dock en nyans rödare än oss andra, för att äta sista måltiden i Prazeres – pizza!

När alla packat klart bilade vi till Funchal. Alla spelare och föräldrar delades in i tre olika hotell, alla låg nära hallen vi skulle spela i lite senare.

Fredag 10/8-12

Frukostbuff’en på de olika hotellen verkade skilja sig åt lite i standard, men mätta blev vi hur som helst allihopa.

Dagen bestod av en stor singelturnering där man fick möta de i sin åldersgrupp. Trots att det kändes lite i kroppen efter veckans alla träningar så blev det fartfyllda matcher! Hallen vi spelade i hade nio stycken banor, likt den i Prazeres, och mycket varm (över 30 grader). Det bidrog till att vattenkonsumptionen ökade ännu mer. Vi hade även äran att få besök av ett par kackerlackor under dagen. Portugiserna tittade lite snett på alla svenskar som hoppade runt och skrek, det slutade dock i kackerlackmos...

Till lunch gick vi ut och letade restauranger, och hamnade på ett litet fik i närheten av hallen. Andra drog till Donken.

Efter lunch fortsatte turneringen. Runt halv sex förflyttade sig alla till takpoolen som fanns på två av de tre hotell som vi bodde på.

Middag blev, i alla fall för tjejerna, på Donken. Dagen avslutades med en mysig strandpromenad med tjejsnack och skratt.

Lördag 11/8-12

Singelturneringen fortsatte även idag, med fokus på semifinaler och finaler.

Alla ansvarade för sin egen lunch så alla valde olika matställen idag. Ett gäng letade i alla fall upp en lite finare restaurang i närheten av stranden, medan resten åt på något fik.

Singelturneringen fortsatte och avslutades med en prisutdelning, och därmed hade även lägret kommit till sitt slut. Det blev två medlajer för Sveriges del, Nathalie och Isabelle! Bra jobbat tjejer!

Efter lägrets avslut drog alla till takpoolen och svalkade sig lite, innan alla engelsmän, danskar och svenskar möttes upp för att åka till en restaurang som specialiserade sig på grillat. Det här var även ingen vanlig dag, det här var Nathalies födelsedag! Alla nationer från lägret fick ställa sig upp under middagen och sjunga ”Ja må hon leva” på sitt respektive språk. Som avslutning bjöds det på tårta!

Efter middagen fick de som var myndiga gå ut och dansa  medan resten valde att spela kort på hotellet.

Söndag 13/8-12

Efter att ha sagt hejdå till alla dagen innan kunde man fokusera på packningen under morgonen. Avfärden till Lissabon gick klockan 13.25. Allt gick som en dans, fram tills att planet mot Köpenhamn var försenat. Konsekvensen blev att vi inte hann med flighten mot Stockholm. Detta var dagens sista flyg hem, så vi fick äventyret att övernatta på ett danskt hotell som hette Park Inn Radison. Klaga kunde man ändå inte med ett lyxigt hotell och en stor och mumsig frukost dagen efter!

Måndag 14/8-12

Efter en god natts sömn i härliga sängar boardade vi flyget hem mot Stockholm.

 

Vi vill tacka alla för ett mycket framgångsrikt  och roligt träningsläger! Med över 30 timmar träning i bagaget vill vi tacka tränarna Ricardo Fernandes och Harry Bergmark, samt alla föräldrar som följde med på resan. Vi vill även tacka vår trevliga tolk Bruno Freire och Duarte Anjo, som agerade värd under lägret.

En minnesvärd vecka!

 

/Andrea, Anna och Therese

 

Copyright Andrea Grimmeiss, Anna Kjerrgren och Therese Kjerrgren

 

 


Sommarträning

Hej alla Sollentunare!
 
Hur är er sommar? Det här året har man kunnat träna badminton (inomhus) med gott samvete, med tanke på att vädret i år inte har uppfyllt allas förväntningar för en varm och solig sommar. Hallen har hur som helst varit öppen två gånger i veckan för alla spelsugna medlemmar, varav en gång i veckan har Harry varit ledare. Nu börjar det dra ihop sig inför Madeiralägret som börjar på måndag, och man kunde känna spänningen sakta ta fart på tisdagens träning. Vi önskar alla som ska delta i lägret ett stort lycka till!
 
För att fira att bloggen har vaknat till liv igen efter en liten semesterpaus här i juli så bjuder vi på en omgång bilder från gårdagens träningspass:
 
 
Copyright Andrea Grimmeiss
 
/Andrea
 

RSS 2.0